Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Μόνο η γυναίκα ομορφαίνει όλη την πλάση!

Γυναίκα. Το πλάσμα μουσική, που ομορφαίνει όλη την πλάση! Κι αυτό δεν πρέπει να το θυμόμαστε μια φορά το χρόνο μόνο, αλλά την κάθε στιγμή!
Γιατί πολύ αγάπη και τιμή, με τα πιο ακριβά αισθήματα της αξίζει.
Ποίηση, θαυμασμός, βιβλία, θέατρο, σκέψεις, κείμενα, εκπομπές υμνητικές αλλά και αγωνιστικές και υπερασπιστικές γραφές και αγώνες κατά της εκμετάλλευσης που υφίσταται όλες τις εποχές, από την ανδροκρατία και το σύστημα, σε όλες τις χώρες, τα μήκη και τα πλάτη…. Κατά του υποβιβασμού της και της ασέβειας, των βασανισμών και των βιασμών στο ωραιότερο, ευαισθητότερο, καλύτερο και χρησιμότερο πλάσμα όλης της Δημιουργίας!
«Η γυναίκα είναι ο νέγρος του κόσμου», τραγουδούσε ο Τζων Λέννον. Ακόμα και τα όποια λάθη γυναικών, τα προκαλεί ή τα επιβάλλει ο άνδρας, ή οι συνθήκες που δημιουργεί…. «Τα λάθη των παιδιών ή των γυναικών, είναι από τα λάθη των γονέων, των συζύγων»,  έγραφε ο Ουγκώ! Η γυναίκα είναι η πιο σημαντική παρουσία και συντροφιά και ό,τι αξίζει να αγαπηθεί με μια βαθιά ή με μια τρελή αγάπη, όπως έλεγε ο Αιμίλ Ζολά!.
Αν κυριαρχούσε η γυναίκα στον κόσμο, η ζωή αλλά και η Ιστορία θα ήταν πολύ καλύτερη, ο θάνατος λιγότερος, και ο άνθρωπος, δημιουργικός ειρηνικός, εμπνευσμένος, πιο όμορφος και πιο ευτυχισμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου